Snejana Eskelisen viinibaari Helsingin Kruununhaassa esittelee tasokkaalla tavalla eurooppalaisen viinikulttuurin unohdetun suuruuden, Bulgarian.
Author: markopasanen
Tuore verkkokauppa yhdistelee edeltäjiensä parhaita puolia tavalla, joka osuu ajan hermoon.
Helsinkiin on vuoden alkupuoliskolla ilmestynyt kolme uutta kiinnostavaa viinibaaria: Piglets, Muru ja Apteekki.
Suvi ja Tom Lindqvistin kesäravintola yllättää tasokkaalla ruoalla ja lyhyellä mutta tyylikkäällä viinilistalla.
Cordon Bleu -sommelier Paulina Hoffman on valikoinut viinit Ruissalon telakkaravintolan yhteyteen perustettuun tasokkaaseen vinoteekkiin.
Erityisesti niinkutsuttujen natu-viinien vanavedessä keskustelunaiheeksi ovat nousseet viinien sulfiittipitoisuudet. Mitä merkitystä niillä on käytännössä?
Sportolettin perhetila on vaikuttava osoitus Toscanan naapurimaakunnan kyvystä tarjota upeaa viiniä tyrmäävään hintaan.
Amforassa kypsytetty sauvignon blanc on Château Carsinin nuoren viinintekijän viimeisin taidonnäyte.
Riojan ja Dueron takana avautuu kokonaan toisenlainen, paljon kiinnostavampi Espanja. Aleksi Lahdenojan Copas y Tapas -ravintolan viinilista näyttää maan vihreämmän puolen.
Oslo on tyylikäs ja tunnelmallinen kaupunki, jonka trendikkäintä kärkeä edustaa tällä hetkellä Grünerløkkan kaupunginosa.
Riku ja Anna Väänänen pyörittävät Bordeaux’ssa viinitilaa, jossa klassikoita tehdään tämän päivän menetelmin.
Champagnen kiinnostavimmat kehitystrendit löytyvät alueen jättituottajien varjosta.
Campanian tuliperäiset kentät antavat valkoiselle falanghina-rypäleelle poikkeuksellista laatua, maistattajana Anna Aglietti.
Savolais-saksalainen pariskunta tekee yhtä maailman parhaista chianteista. Mutta menestys ei ole noussut Peräsillä päähän, jalat ovat yhä tukevasti tilan huolella hoidetussa terroirissa.
Oluistaan kuulu Tšekin tasavalta alkaa paljastaa muskeliaan myös viinin puolella.
Kurvissa sijaitseva kapakka tarjoaa hienoja artesaaniviinejä, huipputason cocktaileja ja häkellyttävän hyvin tehtyä pikku ruokaa. Silti sillä on jalat tukevasti Sörnäisten rosoisessa asfaltissa.
Château Carsinin nuori viinintekijä on julkaissut herkullisen punaviinin ja ylellisen valkoviinin oman brandinsa alla.
Kasvisruoan nousutrendi näkyy myös viineissä: salaattiravintola Pupussa kaikki viinit ovat vegaaneja.
Uutuusravintola yhdistää maanläheisen keittiön, maanläheisen viinilistan ja maan mainion tunnelman.
Belgia on kuuluisa herkullisista oluistaan – helposti unohtuukin, että maalla on myös viiniä omasta takaa.