Saariston sydämessä: Erkas Gården

Suvi ja Tom Lindqvistin kesäravintola yllättää tasokkaalla ruoalla ja lyhyellä mutta tyylikkäällä viinilistalla.

Saariston rengastie on yksi Etelä-Suomen suosituimpia lomakohteita, ja Erkas Gården sijaitsee loistopaikalla rengastien Kustavin päässä Iniön saariryhmässä. Ravintola on katettu vanhan maatilan tunnelmalliseen pääsaliin.

Toista vuotta toiminut kesäravintola on luonut kunnianhimoisen konseptin, joka nojaa pitäjiensä Suvin ja Tomin pitkään kokemukseen ravintola-alalta: pari tapasi ja tutustui työskennellessään korkeatasoisien helsinkiläishotellien keittiömestareina.

Erkasin ruoka on samaa korkeaa syntyperää. Pakko myöntää että taso yllättää, tällaiseen paremman ravintolan ruokaan kun ei loma-Suomessa juuri ole vaarassa törmätä.

Alkupalaksi lohipastramia, punajuuricouscous sekä anjovisvoilla aateloitua marinoitua punajuurta. Seuraksi rapsakka chenin blanc Loiren laaksosta. Toimii!

Yhtä virkistävä yllätys on lyhyt ja ytimekäs viinilista. Tarvittavien all-round-viinien lisäksi listalla on ilahduttavasti mm. herkullinen cabernet franc Loiren laaksosta, sekä pinot noir Sancerresta. Nauttimamme kuhan seuraksi löytyi loistava chenin blanc, sekin Loiren Saumur-apellaatiosta. Onpa tarjolla myös Fiskarsilaisen Noita Wineryn tekemää mainiota natuviiniä ja Fiskarsin panimon tyylikkäitä artesaanioluita.

Elegantin elämyksen kruunaa maatilan vanhan päärakennuksen tunnelmallinen sali, joka on samanaikaisesti sekä arvokas että epämuodollinen.

Ravintola on auki lomakaudella torstaista lauantaihin. Torstaisin tarjotaan kalakeittoa ja nyhtöpossuburgeria, perjantaisin ja lauantaisin on tarjolla fine dining -tasoinen lyhyt kolmen ruokalajin menu muutamilla vaihtoehdoilla.

Tilalla tehdään myös juustoa omien vuohien maidosta, tuotteita voi ostaa tilan puodista. Normaalisti tila tarjoaa myös majoittumismahdollisuuksia, mutta ne ovat koronaepidemian vuoksi toistaiseksi tauolla.

Tarkempia tietoja ja menut nähtävissä osoitteessa www.erkasgarden.com