Lasillisella Lontoossa: Vinoteca

Vinotecan yksinkertainen mutta laadukas konsepti on nostanut viinibaarin Lontoon kestosuosikiksi.

Vinoteca on viinibaari, viinikauppa ja ravintola, joka ilahduttaa myös lounasaikaan lyhyellä mutta tasokkaalla ja oivalluksia tarjoavalla ruokalistalla. Näitä Vinoteekkejä on Lontoossa jo viisi, keskeisin sijaitsee Sohon Beak streetillä. Laseittain viinejä on tarjolla pari tusinaa, ja ruokalistaan on merkitty kullekin ruoalle valistunut suositus. Pulloittain nimikkeitä on kaikkiaan lähes kolmesataa, ja valikoima uusiutuu muutaman kerran vuodessa.

Kaikkia listan viinejä saa siis ostaa ravintolasta mukaansa edullisempaan hintaan – joskus on viinejä saanut ostaa pöytäänkin uloskantohintaan. Konsepti on todella houkutteleva, erityisesti kun ottaa huomioon valikoiman laajuuden. Tällaisen käytännön salliminen Suomessa toisi viinikulttuuriin aivan uuden ulottuvuuden ilman minkäänlaisia ponnisteluja.

Vinoteca Soho
Vinotecan uskomaton viinivalikoima, loistava ruoka ja rento tunnelma ovat lyömätön yhdistelmä.

Vinotecojen tunnelma on erittäin viihtyisä mutta varsin mutkaton, positiivisessa mielessä arkinenkin. Silti hienosti kuratoitu viinivalikoima ja korkeatasoinen ruoka ovat pitäneet Vinotecat vuosikausia Lontoon viinibaarilistausten kärjessä huomattavasti kalliimpien paikkojen rinnalla.

http://www.vinoteca.co.uk