Täydellinen baari: The Bull & The Firm

Kurvissa sijaitseva kapakka tarjoaa hienoja artesaaniviinejä, huipputason cocktaileja ja häkellyttävän hyvin tehtyä pikku ruokaa. Silti sillä on jalat tukevasti Sörnäisten rosoisessa asfaltissa.

Hyvän baarin kriteereitä ei ole helppo eritellä, mutta jokainen osaa nähdessään tunnistaa sellaisen. Itse asiassa hyvä baari edustaa jotain, mitä ilman hienokin kaupunki jää jotenkin persoonaltaan vaisuksi. Yleensä hyvä baari sijaitsee juuri arkitodellisuuden ulkopuolella, omassa riehakkaan melankolisessa ulottuvuudessaan.

– Viinibaareista saa harvoin muuta juotavaa, aprikoi Janne Halla (pääkuvassa), yksi The Bull & The Firmin osakkaista. – Ja cocktailbaareista ei taas saa laadukasta viiniä. Kummastakaan ei yleensä saa mainitsemisen arvoista ruokaa.

The Bull & The Firmissä asiat ovat toisin. Halla itse vastaa viinivalikoimasta Soil-viinimaahantuontifirman kautta, jota hän pyörittää yhdessä Lari-Pekka Ikosen kanssa. Mutkikkaampia juomia on sekoittamassa mm. palkitusta Runarista tuttuja baarimikkoja. Keittiötä puolestaan johtaa mestari Timo Aalto, ja jälki on vaikuttavaa: pientä ja kaunista, mutta ilman kikkailua. Taso on samaa luokkaa kuin vaikkapa Latvassa tai Winossa, yhdellä merkittävällä erolla: tämä on selvästi ja leimallisesti baari, lähtökohtaisesti astetta syntisempi konsepti kuin viinibaari tai ravintola.

Suoraviivaista mutta suvereenia. The Bull & The Firmin pottu- ja mätiannosta siivittää Domaine des Amielin oranssi viini, joka jo itsessään tekee baariin poikkeamisesta vaivan arvoisen.

Onnistunut sisustus ja loistava sijainti auttavat, sillä miljöö on urbaania Helsinkiä aidoimmillaan – ainakin toistaiseksi. Kurvi ei ole vielä menettänyt rokonarpista hymyään, mutta Sörnäisten kasvot silottuvat koko ajan samaa vauhtia kun neliöhinnat kipuavat ja tienoota piirittävät puhtoiset lähiökasarmit lisääntyvät.

Eli nopeasti nauttimaan, ennen kuin hipsterit ehtii!

 

The Bull & The Firm, Kulmavuorenkatu 2, Helsinki