Viiniä ruoan seuraksi: Bottlescouts.com

Vasta avattu viinin verkkokauppa erottuu terävällä gastronomisella profiilillaan.

Pääkuvassa uudet Bottlescouts-viinkauppiaat vasemmalta oikealle: Pekka Terävä, Petra Anttila, Petri Lukkarinen ja Kim Moliis. Bottlescouts on mm. huippuravintola Oloa ja gastrobaari Emoa pyörittävän ravintolaryppään avaus viinikaupan näyttämölle. Bottlescoutsin taustalla on Olo-groupin omistukseensa hankkima suosittu verkkokauppa viinitkotiin.com, jota nyt on päivitetty michelin-tason kulinaarisella osaamisella. Tarkoituksena on tarjota laadun ja luonteen puolesta poikkeuksellisia viiniyksilöitä selkeää gastronomista taustaa vasten. Verkkokaupan viinit on ryhmitelty raaka-aineiden mukaan, ja valikoima elää satokausien sesonkien mukana.

Kim Moliisilla on viinikaupasta pitkä kokemus ja syvä näkemys. Sylissään hänellä on muutama Bottelscoutsin tuore löytö raikkaiden merenelävien seuraksi: mainio Vergnon Crand Cru -samppanja ja herkullinen Castell del Remei -cava.

– Tämä on oikeastaan kuin edistyksellinen versio ravintolan viinilistasta, kuvailee Kim Moliis. Moliis, jolla on pitkä kokemus viinin tukkukaupasta, toimii hankkeen juomavastaavana. Hän on kerännyt ympärilleen lisää kovan luokan viiniosaamista paitsi omasta yrityksestä, kuten vaikkapa Olon sommelier Angel Layos, myös ulkopuolisia huippuasiantuntijoita kuten Essi Avellan ja Samuil Angelov.

Viinien valikoima on selkeä ja olennaiseen keskittynyt. – Tarkoitus on palata makujen äärelle, herkullisuuden pariin, luonnehtii Moliis. Lista ei mahtaile laajuudella vaan metsästää mieluummin erikoisuuksia ja pieniäkin eriä. Selkeä konsepti tarjoaa hajamielisemmällekin asiakkaalle luotettavan kuvan siitä mitä hän kulloinkin on ostamassa.

Ruoka edellä. Unkarilainen Sauska-chardonnay on laadukas löytö, joka on myös hinnoiteltu houkuttelevasti. Sauska löytyy myös gastrobaari Emon viinilistalta.

Viinin ja ruoan yhdisteleminen ei tietenkään ole uusi ajatus, mutta Bottlescoutsin konsepti on niin hyvin toteutettu että se tuntuu innostavan tuoreelta. Maistelemme Moliisin kanssa näytteitä Bottlescoutsin valikoimasta Emo-gastrobaarissa. Eräskin Essi Avellanin scouttaama samppanja, herkullinen ja raikas Vergnon Crand Cru, on Emon talon skumppana. Emon listalla on muitakin Bottlescouts-viinejä, mm. mainio burgundityylinen chardonnay Sauska Unkarista – toimii julmetun hyvin ajankohtaisen lohi-parsa-annoksen kanssa.

Gastronominen viinikauppa verkossa – se edustaa suomalaisen viinikulttuurin näkökulmasta kiinnostavaa uutta aaltoa. Bottlescouts on muutoinkin ajanmukainen operaatio, verkkokaupan yleisilme on käyttäjäystävällinen ja toimitukset ovat yllättävän nopeat.

Tervetuloa!