Vaihtoehtoja Alkolle: viinikellari.com

Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund tuovat koko Viini-lehden puitteissa kertyneen kokemuksensa tuoreeltaan perustettuun verkkokauppaan.

Mitä viiniasiantuntemukseen tulee, tuskin kukaan suomalainen voi haastaa Berglundia ja Rinta-Huumoa (pääkuvassa). Dynaaminen duo tuntee viinin niin sanotusti kehdosta hautaan: Berglundilla on tunnetusti Bordeaux’ssa oma viinitila Château Carsin, jonka kellarimestarina Rinta-Huumokin työskenteli aikanaan muutaman vuoden ajan. Parivaljakko käy joka vuosi läpi kaikki Alkossa tarjolla olevat viinit ja arvioi ne Viinistä viiniin -oppaassaan. Rinta-Huumo tunnetaan Berglundin kustantaman Viini-lehden kirjoittajana, viiniarvioijana ja kouluttajana, ja hän on myös lehden osakas.

– Kyseessä ei kuitenkaan ole Viini-lehden verkkokauppa, täsmentää Rinta-Huumo.

Verkkokauppaa pyörittää erillinen virolaisyhtiö, rakkaan monopolimme vuoksi juridinen rakenne on sama kuin esim. toisaalla näillä sivuilla esitellyllä viinitkotiin.comilla. Viinikellarin valikoima on Berglundin ja Rinta-Huumon maistama ja hyväksi toteama. Valtaosalla tuotteita on maahantuoja Suomessa, joiden avustuksella tuottajien valikoimaa voidaan hyödyntää kaupassa paremmin.

– Tavoitteenamme on päästä tarjoamaan kuluttajille tuottajien erikoisuuksia ja pieniä eriä, tarkentaa Rinta-Huumo.

Viinejä on kerrallaan tarjolla muutama sata, mutta valikoiman on tarkoitus elää suhteellisen tiiviissä tahdissa. Viinikellari.com ei kilpaile Alkon kanssa, vaikka joitain monopolin tilausvalikoiman tuotteita saattaa olla tarjolla.

– Etuna on toimitus kotiovelle ja ehkä muutamaa euroa edullisempi hintakin, perustelee Rinta-Huumo.

Viini-lehden parissa kertyneestä kokemuksesta todistaa myös sivuston raikas, selkeä ja positiivisessa mielessä kaupallinen yleisilme.

Viinikellari.com
Viinikellari.comin sivuston ilme on raikas ja ajanmukainen. Palvelun toimitusaika tuotteille on 5-10 arkipäivää.

Niille, joiden viinikiinnostus on edennyt sellaiseen pisteeseen, jossa Alkon valikoima tuntuu ahdistavan tutulta, viinikellari.com on varsin tervetullut tulokas vaihtoehtojen joukkoon.